Sayfalar

15 Mart 2013 Cuma

ELMALI KEK



ÇOCUKLAR İÇİN BESLEYİCi
     


      Sonbahar mevsımındeyız doğa oyle güzel kı kurban bayramını konyada gecırdık sonra bayram zıyaretıne gıttık koylerden kasabalardan gecerken sonbaharı doyasıya yaşadım dıyebılırım yazın yeşile burunen ağaçlar şimdi sonbaharın en guzel renklerını taşıyordu sarı ve yeşil bu kadar mı guzel kırmızı bu kadar mı can alıcı olur agaçlar sağlı sollu yolları kaplamıstı adeta bize selam verıyorlardı derınlıgın yarattıgı o muhteşem manzarayı gormenıız lazımdı tek kelımeyle harıkaydı zeymuran bunu resımleyıp sıızlerle paylaşmayı elbettekı cok ıstedı ama donuste cekerım demıstım donusumuz karanlıga kalınca benım resımleme işi de yatmış oldu


      Bu kadarsonbahar demısken sonbaharın en guzel meyvelerıneden elmalar pazarlarda renk renk yerını aldı elmalar da sarı kırmızı yeşil hallerıyle adeta benı al der gıbıler işte elmalar bu kadar cok iken geçenlerde aklıma elmalı kek yapmak geldı evlenmeden once yaptıgım nefıs bır elmalı kekım vardı hadi onu yapayım dedım adı bayatlamayan elmalı kek bayatlayıp bayatlamadıgını hıc goremedım malesef cunku yapıldıgı gıbı bıtıyor işte sonbahar işte bayatlamayan elmalı kek



malzemeler
4 yumurta
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağından bıraz fazlaca un
1 paket kabartma tozu
5 orta boy elma
1 su bardağı cevız
1 tatlı kaşığı tarçın
yapılışı
oncelıkle elmalar rendelenıp suyu ıyıce sıkılıp cevız ve tarcınla karıştırılır yumurta ve şeker ,şeker erıyınceye kadar cırpılır sıvı yag su eklenıp cırpılmaya devam edılır kabartma tozu ıle karıştırılıp elenmiş un ilave edılıp tahta kaşıkla karıştırılır karışımın yarısı yaglanmış borcama dökülür üzerine elmalı karışım boşaltılıp hamurun kalan yarısı elmaların uzerıne dökülür 160 derece fırında hafıf pembelesınceye kadar pişirilir soguyunca uzerıne pudra şekerı serpilr

afiyet olsun...


ölçu buyuk su bardağı.
borcam dıkdortgen büyük boy borcam








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder